Praktische informatie voor ouders

Binnen Madelief hechten wij veel waarde aan open en eerlijke communicatie met ouders. Dit gebeurt op verschillende manieren. Naast dagelijkse mondelinge overdracht tijdens het halen en brengen heeft ieder kind op Madelief een eigen schriftje. In dit schriftje beschrijven we de dagelijkse belevenissen van ieder kind maar ook bijzondere gebeurtenissen, grappige uitspraken en dergelijke. Bij kinderen onder een jaar zal er wekelijks in het schriftje worden geschreven, kinderen boven een jaar krijgen om de week een verhaaltje.

Halen en brengen

U kunt uw kind brengen tussen 7.00 en 9.00 uur. Kinderen die een halve dag komen, worden gehaald of gebracht tussen 12.30 en 13.00 uur. Vanaf 16.00 kunt u uw kind weer ophalen. Mocht iemand anders uw kind komen halen, geef dit dan ruim op tijd door aan de groepsleiding, hiervoor moet namelijk een verhinderingsformulier ingevuld worden. Tevens moet de "haler" zich kunnen identificeren.

Wilt u als uw kind niet komt of ziek is dit uiterlijk voor 9.00 uur doorgeven aan de groepsleiding? Ook vakantieplanning graag ruim van te voren aangeven, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Tijdens het brengen en halen is het vaak druk. Wij vinden het belangrijk dat u duidelijk afscheid neemt van uw kind. Wanneer dit niet op een goede manier gebeurt, kan een kind daar de hele dag door van slag zijn.

Kinderen kunnen gebracht worden tussen 07.00 en 09.00 uur

Kindvolgsysteem

Van de ontwikkeling van uw kind wordt een dossier bijgehouden

Binnen Madelief wordt er gebruik gemaakt van een kindvolgsysteem. Van alle kinderen wordt een dossier aangelegd. Hierin wordt het welbevinden van de kinderen en hun ontwikkeling tijdens hun verblijf beschreven. Om het welbevinden van de kinderen te kunnen bepalen worden er gerichte observaties gedaan. Naar aanleiding van de observaties wordt u minimaal een keer per jaar uitgenodigd voor een kindgesprek. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid voor een extra gesprek indien u hier behoefte aan heeft.

Voeding en verzorging

Binnen onze opvang is alle voeding inclusief. 's Morgens drinken we een sapje (Roosvicee, diksap, appelsap etc.) en eten we fruit. Aan het einde van de ochtend gebruiken we de lunch: brood, crackers, een gevarieerd aanbod aan hartig en zoet beleg, melk en eventueel karnemelk. Halverwege de middag eten we weer fruit en drinken we wat. Aan het einde van de middag eten we crackers, een beschuitje of ontbijtkoek. Mogelijkheden voor een groentehapje zijn er voor 17.00 uur, Madelief maakt voor de groentehapjes gebruik van het merk Kruidvat, deze hoeft u dus niet zelf mee te geven.

Kinderen die 's ochtends komen hebben thuis al ontbeten. Kinderen die 's middags komen hebben al geluncht.

Heeft uw kind flesvoeding? Madelief maakt gebruik van Kruidvat Standaard 1 en 2, gebruikt u thuis een ander merk en wilt u dit op de opvang ook graag zo, gelieve de voeding dan in afgemeten hoeveelheid mee te geven. In geval van borstvoeding de voeding gekoeld of diepgevroren vervoeren, dit in verband met de hygiƫne.

Verder neemt u een slaapzak, een setje reservekleding, pantoffels, een fopspeen, en een knuffel voor het slapen mee, voor zover dat van toepassing is.

Als u kind speciale voeding gebruikt als gevolg van een dieet of bepaalde allergie, neemt u deze dan ook mee.

Kinderopvang inclusief voeding bij Madelief in Bodegraven Ook flesvoeding is mogelijk in onze kinderdagopvang Uw kind kan heerlijk en comfortabel slapen bij Madelief
Voor ouders organiseren wij eens per jaar een ouderavond

Ouderavond

Madelief organiseert minimaal één keer per jaar een ouderavond of thema-avond. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van allerlei nieuws en ontwikkelingen binnen ons kinderdagverblijf en binnen de kinderopvang in het algemeen. U krijgt de nieuwsbrief via de groepsleiding, het is ook mogelijk om de nieuwsbrief via e-mail te ontvangen.

Oudercommissie

Madelief heeft een eigen oudercommissie. Voldoende deelname aan de oudercommissie is voor ons als organisatie belangrijk om direct contact te houden met wat er onder ouders leeft en biedt voor u als ouder de mogelijkheid om direct invloed uit te kunnen oefenen op het dagelijks beleid van de organisatie. Voor meer informatie en deelname neem contact op met Eveline of de oudercommissie via ocmadelief@hotmail.com.

Bekijk ook:

Proef de sfeer in onze kinderopvang

Sfeerimpressie

Persoonlijke aandacht staat bij Kinderopvang Madelief centraal. Dat blijkt uit onze aanpak, maar ook uit onze inrichting.

Bekijk een sfeerimpressie
Ontdek het beleid van onze kinderdagopvang

Pedagogisch beleid

Kinderopvang Madelief werkt kindvolgend door een respectvolle-, ruimtelijke-, individuele en positieve benadering.

Bekijk ons pedagogisch beleid
Kennismaken met Kinderopvang Madelief is vrijblijvend

kennismaken met madelief

Sluiten uw behoeften en wensen aan bij de opvang van Madelief? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Maak kennis met Madelief