Prikbord

Het laatste nieuws en belangrijke mededelingen vind u op ons prikbord. Ook verwijzen wij u graag door naar de Facebook-pagina van Kinderopvang Madelief.

Babygebaren bij Kinderopvang Madelief!

Babygebaren bij Kinderopvang Madelief!

Kinderopvang Madelief is in 2018 gestart met het implementeren van baby- en kindergebaren op de groep. Alle vaste medewerkers hebben de training gevolgd en de eerste 50 gebaren zijn al goed in gebruik genomen. Babygebaren is het ondersteunen van gesproken taal door middel van gebaren. Een hele fijne manier om nog eerder in staat te zijn om op gelijk niveau met het jonge kind te communiceren. Waarom wij het gebruik van Babygebaren zo belangrijk vinden? Babygebaren past erg goed binnen de respectvolle en individuele benadering van elk kind die wij binnen de opvang hanteren.

Wat de voordelen zijn van het toevoegen van Babygebaren?
Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door een kind gebaren aan te leren kun je met elkaar communiceren (dit geldt ook voor oudere kinderen op de groep), ruim voordat het kind fysiek in staat is om te praten. Babygebaren geeft sneller en meer inzicht in de belevingswereld van het kind, het is een succesformule om elkaar nog beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de beleving van het kind, lang voordat het kan praten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat door gebruik van gesproken en taal en gebaren beiden hersenhelften van het kind worden aangesproken waardoor de taal- en spraakontwikkeling bevordert wordt, maar ook dat gebarende kinderen als ze ouder zijn een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.Tot slot geeft het gebruik van Babygebaren ook heel veel plezier met elkaar en elk kind individueel, kinderen voelen zich begrepen en gerespecteerd!

De totale implementatie van gebaren eigen maken en volledig toepassen in de dagelijkse praktijk (in elke gesproken zin 1 ondersteunend gebaar) zal ongeveer een jaar in beslag nemen, maar na deze periode zal Kinderopvang Madelief zich officieel gecertificeerde opvang Babygebaren mogen noemen.

GGD-inspectie bij Kinderopvang Madelief

GGD-inspectie bij Kinderopvang Madelief

Op vrijdag 9 maart 2018 heeft er weer een jaarlijkse inspectie vanuit de GGD plaatsgevonden bij Kinderopvang Madelief. Er is voor langere periode een observatie op de groep gedaan om de dagelijkse pedagogogische praktijk op een goede manier te kunnen meten. Ook is er op organisatorisch niveau gesproken over de Wet IKK en hoe de implementatie hiervan op locatie vorm krijgt. Zodra het definitieve rapport vanuit de GGD beschikbaar is zal deze te downloaden zijn via de pagina over Madelief. Hier vindt u overigens ook de inspectierapporten van voorgaande jaren.

Kinderopvang Madelief vanaf 1 maart 2017 ook op woensdag geopend

Kinderopvang Madelief vanaf 1 maart 2017 ook op woensdag geopend

Vanaf 1 maart 2017 is Kinderopvang Madelief ook iedere woensdag geopend! Onze openingstijden zijn van 07.00 tot 18.00 uur en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vrijblijvend kennismaken met Kinderopvang Madelief? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de kinderopvang.

Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari 2017

Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari 2017

In de periode 13 tot 25 februari 2017 komt Kinderopvang Madelief in actie voor buitenspelen tijdens de Jantje Beton collecteweken. Wist u dat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt? En veel kinderen niet naar een club of vereniging kunnen om daar lekker te bewegen of avontuurlijke activiteiten te ondernemen? Daarom steunt Jantje Beton het verenigingsleven, speeltuinen, scoutinggroepen en organisaties als dagopvang van kinderen om extra geld op te halen. Wij steunen Jantje Beton: een deel van de opbrengst wordt namelijk besteed aan speelgelegenheden binnen de wijk waarin Kinderopvang Madelief zich bevindt! U helpt toch ook mee?